Hoe herkent u een rattenplaag?

Hoort u ‘s nachts getrippel tussen de muren of op zolder? Dan heeft u wellicht last van ratten in uw pand. Ratten zijn nachtdieren en laten zich overdag dus ook niet zien. Wel kunt u aan de hand van de volgende kenmerken herkennen of u ze in huis heeft:

  • sterke ammoniakgeur;
  • uitwerpselen;
  • knaagschade;
  • pootafdrukken;
  • holen in de tuin.

Waarom zijn ze gevaarlijk?

Naast dat het vervelend is om uitwerpselen, hoorbare beestjes en knaagschade in huis te hebben, verspreiden ratten ook ziekteverwekkers via hun uitwerpselen, urine en speeksel. Als u in aanraking komt met besmette plekken kunt u virussen, bacteriën en parasieten oplopen. Genoeg redenen dus om snel de ratten effectief te bestrijden.

Gespecialiseerd in ratten bestrijden

Het bestrijden van ratten is niet eenvoudig om zelf te doen. Bovendien planten ratten zich snel voort, waardoor u al snel met een hele plaag te maken heeft. Schakel daarom in de regio Kerkrade onze specialisten in. Zo bent u op een snelle, veilige en efficiënte manier van de rattenplaag af!

Maak direct een afspraak via 045 - 799 01 00 en we komen zo snel mogelijk bij u langs. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen, een medewerker zal dan contact met u opnemen.